Algemene voorwaarden

Algemeen

Artikel 1. Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op elke overeenkomst of andere rechtsbetrekking tussen Damen Juridisch Advies en Cliënt/opdrachtgever.

Uitvoering van de opdracht

Artikel 2. Damen Juridisch Advies zal zich inspannen de overeenkomst met Cliënt met de vereiste zorgvuldigheid en deskundigheid uit te voeren. Damen Juridisch Advies staat evenwel niet in voor het bereiken van het door Cliënt beoogde resultaat. De uitvoering van de overeenkomst geschiedt uitsluitend ten behoeve van Cliënt. Damen Juridisch Advies bepaalt de wijze waarop de opdracht uitgevoerd wordt. Anderen dan Cliënt kunnen aan de overeenkomst en de (niet) uitvoering daarvan geen rechten ontlenen. Damen Juridisch Advies en Cliënt hebben steeds het recht de overeenkomst tussentijds te beëindigen.

Artikel 3. Cliënt is gehouden alle feiten en omstandigheden kenbaar te maken die van belang kunnen zijn voor de correcte uitvoering van de overeenkomst. Cliënt staat in voor de juistheid en volledigheid van alle aan Damen Juridisch Advies verstrekte gegevens en informatie.

Artikel 4. Cliënt machtigt Damen Juridisch Advies om bij de uitvoering van opdrachten, namens en voor rekening van Cliënt, derden in te schakelen. Damen Juridisch Advies zal bij de selectie van in te schakelen derden de nodige zorgvuldigheid in acht nemen. Damen Juridisch Advies is niet aansprakelijk voor tekortkomingen van deze derden en is gerechtigd zonder voorafgaand overleg met Cliënt namens Cliënt een eventuele aansprakelijkheidsbeperking van de zijde van bedoelde derden te aanvaarden.

Artikel 5. Alle opdrachten worden, met terzijdestelling van artikel 7:404 BW en artikel 7:407 lid 2 BW geacht uitsluitend te zijn aanvaard en uitgevoerd door Damen Juridisch Advies. Damen Juridisch Advies heeft derhalve het recht zich bij de uitvoering van bepaalde werkzaamheden door derden te laten bijstaan dan wel bepaalde werkzaamheden, zonder kennisgeving aan de wederpartij door derden te laten uitvoeren.

Elektronische communicatiemiddelen

Artikel 6. In het geval communicatie tussen Cliënt en Damen Juridisch Advies geschiedt met behulp van elektronische middelen zoals e-mail en andere vormen van dataverkeer, dan zullen beide partijen zorgdragen voor standaard virusprotectie. Geen van beide partijen is jegens de andere partij aansprakelijk voor eventuele schade die het gevolg is van de verzending van virussen en/of andere onregelmatigheden in de elektronische communicatie, en voor niet of beschadigd ontvangen berichten. De verzending van e-mail en andere vormen van dataverkeer geschiedt ongeëncrypteerd, tenzij de Cliënt voor de verzending van enig specifiek bericht heeft verzocht gebruik te maken van bij Damen Juridisch Advies aanwezige encryptiemogelijkheden.

Honorarium c.a.

Artikel 7. Damen Juridisch Advies brengt voor haar werkzaamheden een honorarium in rekening dat zal worden berekend op basis van het aantal gewerkte uren, vermenigvuldigd met de jaarlijks door Damen Juridisch Advies vast te stellen uurtarieven in euro’s. Daarnaast worden de gemaakte kosten en verschotten in rekening gebracht. Damen Juridisch Advies is steeds gerechtigd van Cliënt een voorschot op het honorarium c.a. te verlangen.

Artikel 8. Betaling van de declaraties van Damen Juridisch Advies dient te geschieden binnen 15 dagen na factuurdatum. Cliënt heeft niet het recht van verrekening of opschorting. Alle (buiten)gerechtelijke kosten van Damen Juridisch Advies die verband houden met de invordering van haar vorderingen, komen voor rekening van Cliënt.

Aansprakelijkheid

Artikel 9. Iedere aansprakelijkheid van Damen Juridisch Advies voor schade die voortvloeit uit, of verband houdt met een toerekenbare tekortkoming of onrechtmatige daad, of die is gebaseerd op enige andere rechtsgrond, is beperkt tot het door de aansprakelijkheidsverzekeraar van Damen Juridisch Advies te dier zake uitgekeerde bedrag, vermeerderd met haar eigen risico onder die verzekering. Alle aanspraken van Cliënt vervallen twaalf maanden na het moment, waarop de betrokkene bekend werd of redelijkerwijs bekend kon zijn met het bestaan van deze vorderingsrechten of andere rechten of bevoegdheden. Beperkingen van aansprakelijkheid ten gunste van Damen Juridisch Advies strekken ook ten gunste van werknemers en niet-ondergeschikte vertegenwoordigers en hulppersonen van Damen Juridisch Advies.

Artikel 10. Als de verzekeraar niet tot uitkering overgaat, is de aansprakelijkheid voor de totale schade die voortvloeit uit of in verband staat met de overeengekomen werkzaamheden, beperkt tot het bedrag dat voor de werkzaamheden in verband waarmee de schade is ontstaan door Cliënt aan Damen Juridisch Advies is betaald.

Diversen

Artikel 11. Indien één of meer bepalingen uit de overeenkomst geheel of gedeeltelijk ongeldig of niet afdwingbaar zullen blijken, worden zij hierbij voor alsdan vervangen door bepalingen waarvoor dit niet geldt en die zoveel mogelijk hetzelfde regelen als de ongeldige of niet afdwingbare bepaling. Voor zover dit noodzakelijk mocht zijn, zullen partijen te goeder trouw nader overleg voeren over de precieze bewoordingen van deze in de plaats getreden bepalingen.

Artikel 12. Op alle overeenkomsten en rechtsbetrekkingen met Damen Juridisch Advies is Nederlands recht van toepassing. Alle geschillen tussen Cliënt en Damen Juridisch Advies zullen worden voorgelegd aan de bevoegde rechter te Rotterdam, onverminderd de bevoegdheid van Damen Juridisch Advies om een geschil voor te leggen aan enige andere bevoegde rechter.

Laatst gewijzigd: 16 juni 2020, Gorinchem